3 Aralık 2008 Çarşamba

"İLAHİ DİNLE" - ME!

Bazı internet sitelerinde bilgisayara indirilebilen ya da site içinde dinlenebilen çalgılı ilahiler, “İlahi Dinle” linki ile veriliyor. Biz de diyoruz ki, “dinlenmesinin haram oluşu tüm İslami kaynaklarda bildirilmiş olan çalgı aletleri ile okunan ilahileri sakın dinleme!”. Peygamberimiz(sav)’i öven sözlerden oluşması nedeniyle ibadet hükmünde olan ilahilerin çalgı aletleri ile okunması, haramı ibadete karıştıran bir bid’attir(dine sonradan sokulan şey). Bu vahim konuyu, Mehmet Oruç’un “Müziği Dine Sokmak” başlıklı yazısından yapacağımız alıntı ile biraz daha açalım.

“Hızlı ve sinsi bir şekilde dinin içine müzik sokulmaya çalışılıyor. Çünkü dini bozmanın en kolay yollarından biri budur. Hıristiyanlığı aslından uzaklaştıran önemli unsurlardan biri de kiliselere müziğin sokulmasıdır. İslamiyet’i de Hıristiyanlığın durumuna düşürmek için müziğe ağırlık verilmektedir…

Şapla şeker karıştı. Eskiden saflar ayrı ve netti. Kim ne yaptığını biliyordu. İçki içen meyhaneye, eğlenecek olan eğlence yerine, ibadet edecek olan da camiye giderdi. Haram işleyen de günahını bildiği için üzülürdü. Yaptığını meşru görmediği için de küfre düşmezdi. Şimdi her şey birbirine karışmış durumda. İbadet mi yapıyor, eğleniyor mu belli değil. Bütün bunlar müziği ve haramları meşrulaştırmanın, haramı helali birbirine karıştırmanın, yani “Dini sulandırma projesi”nin bir parçasıdır. Görünüşe bakıldığında bu davranışlar halkın cahilliğine veriliyorsa da, bu o kadar basit bir olay değildir. Müslümanlar bu hâle planlı bir şekilde, belli bir proje doğrultusunda getiriliyor. Bu projenin içeride ve dışarıda bayraktarlığını yapan pek çok kimse var…”(Mehmet Oruç)

İŞTE İLAHİLERİ ÇALGI İLE OKUMANIN SONU: ALLAH KELAMI OLAN BİR AYET, ÇALGILARLA ŞARKI YAPILDI!

“Yok artık” dediğinizi duyar gibiyim fakat maalesef okuduğunuz yazı gerçek. Kendi yaratıcısına “unutkan”, “kör”, “sağır” gibi açıkça küfretmekten, Allah’ın yarattığı aciz bir kula “ilahım” diyerek Allah’a şirk koşmaktan çekinmeyen şarkılara imza atılan bu ülkede maalesef biz Müslümanlar’ın kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim’in bir ayetinin, orijinal Arapça metni ile sözde “ilahi” adı altında çalgılı olarak şarkı gibi okunması adiliğine de imza atıldı. Peygamberimiz(sav)'in 1400 sene önce bildirdiği, Kur'an-ı Kerim'in çalgılarla şarkı gibi okunacağı haberi maalesef yine bu ülkede gerçekleşti. Ayetleri çalgı ile okumanın da diğerleri gibi bir başka küfür olduğu, islam alimlerinin kitaplarında yazılıdır. Bu konuyla ilgili hadis-i şerifler ve diğer kaynaklarda geçen bilgileri yazının sonunda bulabilirsiniz.
Açıkçası bunca küfrün açıktan edildiği bir ülkede başımıza taş yağmadığına hayret ediyorum. Çalgı aletlerini bir ibadethane olan kiliseye sokup orada çalgılı ilahiler okuyarak kiliseyi eğlence yerine çeviren Hristiyanlar bile, bugüne dek tahrif edilmiş(aslı değiştirilmiş) İncil’de yer alan herhangi bir ayeti çalgılarla söyleyerek şarkıya çevirmemişken, bizde “İslami Müzik” gibi saçma ve uydurma bir kelimeyi kullanarak çalgılı ilahi okuyan bazı kendini bilmezler, “O, kendisinden başka hiçbir ilah olmayan Allah’tır…” mealindeki Haşr Suresi’nin 22. ayetini orijinal Arapça metniyle “Huvallahullezi” adı ile ilahi yapıp, bir de bunu çalgılarla şarkı gibi söylüyorlar. Masonun, ateistin, satanistin yapmadığı, hani “şeytanın bile aklına gelmez” dedirten böyle bir adiliğe ne yazık ki bu topraklarda imza atıldı. 100 sene önce cephede, koynunda Kur’an-ı Kerim taşıyarak o kitabın bu topraklarda ayaklar altında çiğnenmesini, Türk tarihinden silinmesini önlemek için savaşanların torunları bugün o kitabın ayetlerini çalgılarla şarkı gibi söylüyor, yine maalesef nüfus cüzdanının din hanesinde "İslam" yazılı olan başka kendini bilmezler de bu adiliği bön bön dinliyor ve hatta buna para ödüyor! Aslında işin püf noktası, bu para mevzusunda saklı. Allah'ın ayetini şarkı gibi söyleyenler güya hayır için yapmıyorlar o yaptıklarını, para kazanmak için yapıyorlar. İşledikleri suça para ödenmese sürdüremezlerdi bugüne kadar yaptıklarını. Elbette aynı durum arabesk ve diğer müziklerdeki küfürlü şarkıları okuyanlar için de geçerli. Uzun sözün kısası, bugün birileri ister ilahi, ister arabesk, türü ne olursa olsun küfür içerikli şarkılar söylüyorlarsa işledikleri bu suçun altında, onlara para ödeyerek destek olanların da dolaylı olarak imzası bulunmaktadır. Konu dışı olsa da, aynı durumun Allah'ı inkar eden evrim teorisini savunan gazeteler ve ödediği paralarla bu gazeteleri ayakta tutarak küfürlü yayınların devam etmesinde katkısı bulunanlar için de geçerli olduğu hemen akla geliyor. Konuyu fazla dağıtmadan, ayetleri çalgı aletleriyle okumanın küfür olduğunu bildiren kaynaklardan alıntılarla yazımızı sonlandıralım.
"Çalgı çalarak veya oyun arasında Kur'an okuyan kâfir olur."(Tergib-üs-salât)
-
"İlahileri çalgı ile, ney çalarak okumak bid'attir. Harama helal diyen ve haramı ibadete karıştıran kâfir olur."(S.Ebediyye)
-
Tasavvuf müziği diye bir şey yoktur. Müzik, nefsin gıdası, ruhun zehridir, kalbi karartır.(Dürr-ül Mearif)
-
İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
Resulullah(sav) Efendimiz, geldiği bir evde küçük zenci kızları(cariyeler) def çalıp şarkı söylüyorlardı. Şarkıyı bırakıp, Resulullahı övmeye başladılar. Resulullah(sav) Efendimiz, "Onu bırakın, oyun arasında beni övmeyin. Beni övmek(mevlid, ilahi) ibadettir. Eğlence, oyun arasında ibadet caiz değildir" buyurdu.(K. Saadet)
-
Aşağıdakiler de konuyla ilgili hadis-i şeriflerdir.
"Şunlar gelmeden önce salih amel işlemekte acele edin.
...
Kur’an mizmarlar(çalgılar)dan okunmadan, Kur’an'ı şarkı gibi okuyanlar öne geçmeden."[Taberani]
-
"Kur'an'ı mizmarlardan okuyanlara Allah lanet eder."[Müsamere]

Hiç yorum yok: